Maatschappelijk werker sociale zaken

Sollicitaties afgesloten.

Omschrijving

Mensen helpen? Dat zit in jouw bloed. Dankzij jouw expertise help jij Schotenaren er weer bovenop met schuldhulpverlening, psychosociale begeleiding, administratieve of financiële ondersteuning.

 • Jouw vrienden omschrijven je als positief en probleemoplossend.
 • Je trekt er graag op uit en woont niet achter je bureau.
 • Netwerken? Dat kan je met twee vingers in de neus (figuurlijk dan toch).
 • Je gezin kan twee avonden per maand zelf koken, want dan ben jij aan het werk.
 • Solliciteren voor 9 juni 2022.

 

 

Functieprofiel:

Als maatschappelijk werker ondersteun je het team van de maatschappelijke dienstverlening. Je staat in voor de hulpverlening op verschillende gebieden: administratieve en financiële ondersteuning, schuldhulpverlening, psychosociale begeleiding… Dankzij jouw kennis van gesprekstechnieken kan je de hulpvraag grondig analyseren en kan je een sociaal verslag en een hulpverleningsplan opmaken.
Aangezien je deel uitmaakt van een dienst met maatschappelijk werkers met elk een eigen specialisatie (schuldbemiddeling, arbeidstrajectbegeleiding, woonbegeleiding…), kan je steeds terugvallen op je collega’s met specifieke vragen. Van werken in teamverband word je dus helemaal warm.
Zit je niet graag de hele tijd binnen? Dat komt goed uit! Je zal mee vorm geven aan onze outreachende werking. Je wacht niet op nieuwe cliënten of een hulpvraag, maar gaat er actief naar op zoek.
1 à 2 keer per maand ben je ook ‘s avonds aan het werk.
Nog steeds enthousiast? Top! Het volledige takenpakket vind je terug in de functiebeschrijving op www.schoten.be/vacatures.

 

 

Verwacht:

Jouw toekomstige collega’s omschrijven je als een van nature sociaal persoon die gemakkelijk contacten legt met mensen en partnerorganisaties. Verder zijn empathie en een mensgerichte ingesteldheid twee van jouw grootste talenten.
Opgevers laten deze vacature best aan zich voorbij gaan. Ben je daarentegen een doorbijter die zich niet uit het lood laat slaan door tegenslag? Iemand die uit eigen beweging initiatieven neemt om doelstellingen te bereiken? Heb je daarbovenop het juiste diploma (bachelor sociaal-agogisch werk met de titel van maatschappelijk assistent, bachelor in de sociale gezondheidszorg of gelijkgestelde diploma’s)?

 

 

Aanbod:

Werken bij Lokaal Bestuur Schoten is niet zomaar werken in een grijs gemeentehuis. Jij krijgt van ons:

 • 600 collega’s die al eens graag de benen losgooien op het jaarlijks personeelsfeest.
 • Work-lifebalans: je mag van ons 8 dagen per maand thuiswerken.
 • ’s Ochtends nog de kinderen naar school brengen of eerst naar de fitness? Dat kan in ons systeem van glijdende werkuren.
 • Bedrijfssport: wandelen, badminton, pilates…
 • Een brutoloon van 2.560,11 euro*, aangevuld met een waaier van extralegale voordelen (maaltijdcheques, gratis hospitalisatieverzekering, aanvullend pensioen, aansluiting bij GSD-V, fietsvergoeding of tussenkomst openbaar vervoer voor woon-werkverkeer…)
 • 35 dagen betaalde vakantie en 14 feestdagen

* Wij bieden een geïndexeerd loon volgens een B1-B2-B3 salarisschaal. Je start aan een bruto maandsalaris van 2.560,11 euro (B1). Ervaring uit de overheidssector wordt onbeperkt meegenomen (2.974,47 euro per maand na 4 jaar anciënniteit (B2) – 3.337,02 euro per maand bij 12 jaar anciënniteit) en het meenemen van ervaring uit de privésector is bespreekbaar.

Volledig overtuigd?
Tof! We ontvangen graag jouw cv en kopie van jouw diploma uiterlijk op 9 juni 2022 via dit invulformulier. Je krijgt van ons na afloop van de sollicitatietermijn feedback over jouw kandidatuur.
Met al je vragen rond de selectieprocedure of het aanbod kan je terecht bij karen.ardies@schoten.be.
Zijn jouw vragen iets inhoudelijker van aard? Dan is Inge Ledoux (wie weet, jouw toekomstig diensthoofd?) bereikbaar via inge.ledoux@schoten.be.
Tot binnenkort!

Wat kan je verwachten?
De selectieprocedure ziet er als volgt uit:
Cv-screening op 10 juni 2022
Helaas zijn de diplomavereisten voor deze functie zeer strikt en kunnen we hier niet van afwijken. Kandidaten die in aanmerking komen op basis van hun diploma, worden uitgenodigd voor het verkennend gesprek.
Verkennend gesprek op 17 juni 2022
We beschouwen dit gesprek als een kennismakend gesprek waarin wij aftoetsen of jouw profiel in lijn ligt met de functievereisten en de organisatie. Dit is ook een moment voor jou om na te gaan of het Lokaal Bestuur Schoten de geschikte werkgever is voor jou, dus gooi eventuele vragen zeker op tafel.
Selectiegesprek met case op 22 juni 2022 (voormiddag)
Is er langs beide kanten een match? Dan nodigen we jou uit voor het selectiegesprek en ontvang je een case en persoonlijkheidsvragenlijst als thuisopdracht. In het selectiegesprek gaan we dieper in op deze case en voeren we een uitgebreider gesprek.